Начин на приготвяне
Необходима ви е Форма за кекс във формата на цвете. Измийте, почистете и нарежете на малки парченца прасковите. Разбийте маслото на най-висока степен на крем, като постепенно добавяте захарта, ванилената захар и есенцията.
След това добавете едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен с миксера около 1/2 минута. Пресейте брашното и бакпулвера в купа и след това го разбъркайте до получаването на гладка сместа.
Накрая добавете начупения шоколад и бадемите. Разстелете половината от тестото в предварително намаслената форма, поръсете с нарязаните праскови и покрийте с останалата част от тестото.
Печете в средата на предварително загрята фурна на 170°C при горен и долен нагревател или на 150°C при горещ въздух около 50 мин.
Извадете готовото печиво и го оставете да се охлади за около 10 мин. върху метална скара.
Украса:
Разтопете белият шоколад на водна баня, напълнете го в полиетиленово пликче, отрежете едното му ъгълче и декорирайте печивото рисувайки листенца на цвете.
Съвет:
Коментари