Начин на приготвяне
В купа разтворете маята в половината мляко, добавете захарта и малко брашно. Разбъркайте добре. Покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Към шупналата квас прибавете останалите продукти и омесете меко тесто. Сложете тестото в купа и оставете да втаса, докато удвои обема си.
Нарежете продуктите за плънката без кренвиршите.
Разточете тестото на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете (тавата е 36 см, значи около 40 см).
В края на кората наредете целите кренвирши.
Внимателно ги обвийте и нарежете на парчета (около 1 см). Вземете едно парче и го обърнете навън, следващото навътре - така, докато подредите цялата окръжност.
Средата намажете с доматено пюре, поръсете с подправки по избор. Разпределете продуктите за плънката, като завършите с настърган кашкавал.
Оставете пълнената питка да почине за трийсетина минути. Намажете краищата с разбито яйце и печете на 200 градуса до златисто.
Пицата Цвете е готова.