Пица Цвете

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пица Цвете
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Не цвете, а истински букет от вкусове и аромати ви очаква на масата"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с .л. или зехтин
  • за плънката
  • кренвирши - 4 - 5 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • гъби - 150 г
  • царевица - 2 с.л.
  • маслини - 10бр
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • подправки - по избор
  • яйце - 1 бр., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтворете маята в половината мляко, добавете захарта и малко брашно. Разбъркайте добре. Покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Към шупналата квас прибавете останалите продукти и омесете меко тесто. Сложете тестото в купа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Нарежете продуктите за плънката без кренвиршите.

Разточете тестото на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете (тавата е 36 см, значи около 40 см).

В края на кората наредете целите кренвирши.

Внимателно ги обвийте и нарежете на парчета (около 1 см). Вземете едно парче и го обърнете навън, следващото навътре - така, докато подредите цялата окръжност.

Средата намажете с доматено пюре, поръсете с подправки по избор. Разпределете продуктите за плънката, като завършите с настърган кашкавал.

Оставете пълнената питка да почине за трийсетина минути. Намажете краищата с разбито яйце и печете на 200 градуса до златисто.

Пицата Цвете е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: