Бърз пролетен обяд с яйца, наденички и киселец

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф76123410081
14/04/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • киселец - 300 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • телешка наденица - 4 бр. домашна (по рецепта)
  • сланина - 100 г
  • яйца - 8 бр.
  • гьозум - 1 връзка, пресен
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • растителна мазнина - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата на киселеца и гьозума, почистваме ги от дръжките и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят.

Почистения и отцеден зелен лук нарязваме на шайби.

Сланината изплакваме от едрата сол и я режем на средни кубчета.

Правим по няколко разреза върху наденичките.

В тиган с нагорещена мазнина изпържваме последователно кубчетата сланина, наденичките и бялата част от зеления лук.

След 10 минути прибавяме киселеца, зелената част от лука и гьозума. След около 5 минути прибавяме предварително разбърканите яйца. Овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Разбъркваме добре, докато яйцата се изпържат добре.

Сервираме ги топли, като в порционната чиния поставим парченце телешка наденица и пържените киселец с яйца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар