Начин на приготвяне
В голяма тава сложете двата вида кайма, нарязаните на парчета шунка и мортадела, нарязаните сурови моркови, целите маслини, двете яйца, настъргания пармезан, настъргано индийско орехче и сол.
Объркайте добре всички продукти. От парче памучен плат ушийте калъфче около 20 см широко и 40 см дълго.
Напълнете го с приготвената смес, като се стараете да пресовате добре, за да не остават празни места около парчетата шунка и мортадела. Завържете добре калъфчето.
В голяма тенджера налейте около 3 литра вода. Сложете два нарязани на едро моркова и дава стръка селъри, пуснете обелена цяла глава лук. Добавете една равна супена лъжица сол.
Сложете съда на котлона и когато заври, пуснете внимателно приготвения колбас. Варете 1 час и 30 мин.
Извадете готовия колбас върху гладка дъска, дъската сложете върху тава, а отгоре притиснете колбаса с друга дъска. Върху нея сложете тежест от 10 кг. Може да ползвате туба с вода.
Това се прави, за да излезе въздухът и колбасът да придобие форма.
Оставете така за 10 часа, след което срежете с ножица калъфчето, за да го освободите. Може да съхранявате готовата Галантина няколко дни в хладилник, а може да я нарежете на парчета и замразите във фризер.
Да ви е сладко с този много вкусен италиански колбас!
Забележка: Не изхвърляйте бульона от варенето. Налейте го в бутилки и използвайте за други ястия!