Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Галантина (Пилешки колбас с шунка и мортадела)

Галантина (Пилешки колбас с шунка и мортадела)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Галантина (Пилешки колбас с шунка и мортадела)
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6
27/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
"Страхотна и много интересна идея за приготвяне на домашен пилешки колбас, споделяме рецептата с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 500 г
  • телешка кайма - 300 г
  • варена шунка - 200 г
  • мортадела - 200 г
  • маслини - 150 г зелени без костилки
  • моркови - 2 бр.
  • пармезан - 150 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 1 бр. настъргано
  • сол
  • за бульона
  • вода - около 3 л.
  • моркови - 2 бр.
  • селъри - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава сложете двата вида кайма, нарязаните на парчета шунка и мортадела, нарязаните сурови моркови, целите маслини, двете яйца, настъргания пармезан, настъргано индийско орехче и сол.

Объркайте добре всички продукти. От парче памучен плат ушийте калъфче около 20 см широко и 40 см дълго.

Напълнете го с приготвената смес, като се стараете да пресовате добре, за да не остават празни места около парчетата шунка и мортадела. Завържете добре калъфчето.

В голяма тенджера налейте около 3 литра вода. Сложете два нарязани на едро моркова и дава стръка селъри, пуснете обелена цяла глава лук. Добавете една равна супена лъжица сол.

Сложете съда на котлона и когато заври, пуснете внимателно приготвения колбас. Варете 1 час и 30 мин.

Извадете готовия колбас върху гладка дъска, дъската сложете върху тава, а отгоре притиснете колбаса с друга дъска. Върху нея сложете тежест от 10 кг. Може да ползвате туба с вода.

Това се прави, за да излезе въздухът и колбасът да придобие форма.

Оставете така за 10 часа, след което срежете с ножица калъфчето, за да го освободите. Може да съхранявате готовата Галантина няколко дни в хладилник, а може да я нарежете на парчета и замразите във фризер.

Да ви е сладко с този много вкусен италиански колбас!

Забележка: Не изхвърляйте бульона от варенето. Налейте го в бутилки и използвайте за други ястия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: