Козуначен кекс с орехи и локум

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
419
73
40
2
14/04/2019
"Когато обичате кекс, но ви се хапва и козунак - пригответе Козуначен кекс с орехи и локум - ще се влюбите в него"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 176
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата131
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Маята се смесва с топлото мляко и една чаена лъжичка от захарта. Оставя се за кратко да се активира.

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и маята с млякото. Добавят се ванилията, лимоновата кора и пресятото брашно.

Към сместа се сипват нарязаните на едро ореховите ядки и нарязания локум, като се оставя малко от тях за посипване отгоре на кекса.

Сместа се прехвърля във форма за кекс върху хартия за печене. Кексът се оставя 15 минути да втаса.

Отгоре се посипват останалите орехови ядки, локум и кристална захар смесена с малко вода.

Козуначеният кекс се пече на 180 градуса за 40-45 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя
Петя
15.04.2019 18:56
Правила съм го неведнъж:) Лесен и бърз заместител на козунака,но със същия аромат като него!
1
0