Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Козуначен кекс с орехи и локум

Козуначен кекс с орехи и локум

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Козуначен кекс с орехи и локум
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 8с Видео
14/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Когато обичате кекс, но ви се хапва и козунак - пригответе Козуначен кекс с орехи и локум - ще се влюбите в него"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 7 г суха
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • локум - 1 кутийка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Маята се смесва с топлото мляко и една чаена лъжичка от захарта. Оставя се за кратко да се активира.

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и маята с млякото. Добавят се ванилията, лимоновата кора и пресятото брашно.

Към сместа се сипват нарязаните на едро ореховите ядки и нарязания локум, като се оставя малко от тях за посипване отгоре на кекса.

Сместа се прехвърля във форма за кекс върху хартия за печене. Кексът се оставя 15 минути да втаса.

Отгоре се посипват останалите орехови ядки, локум и кристална захар смесена с малко вода.

Козуначеният кекс се пече на 180 градуса за 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Правила съм го неведнъж:) Лесен и бърз заместител на козунака,но със същия аромат като него!
15.04.2019 18:56
2