Ягодова торта с бисквити

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8812
Ягодова торта с бисквити
Снимка: Геновева
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Дано сте на диета, дано сте на диета, за да си остане цялата торта само за нас"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета
  • прясно мляко - 1150 мл
  • ягоди - 300 г
  • захар - 140 г
  • крем за бисквитена торта - 1 бр. на Dolce Maestro
  • сметанов крем - 1 бр. на Д - р. Йоткер
  • вафли - 1 бр.шоколадова
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си първо крема за бисквитена торта, като към 100 мл. прясно мляко изсипваме съдържанието на пакетчето, а останалите 900 мл. ги сипваме в дълбока тенджера и го слагаме да се стопли.

Добавяме захарта и разбъркваме. След като млякото се е стоплило сипваме разтворения крем и бъркаме постоянно, докато кремът се сгъсти.

След това в подходяща продълговата тавичка редим ред бисквити и поливаме с крема и така докато свърши кремът.

Прибираме бисквитената торта в хладилник за 1 час. След това разбиваме сметановия крем с миксер, като сме прибавили 150 мл прясно мляко към него, разбиваме за 4 минути с миксер.

Измиваме и почистваме ягодите. Изсипваме сметановия крем отгоре върху тортата и редим ягодите, като ги режем на половина.

Следва да приготвим желатина, като в кафена чашка налеем студена вода и изсипем желатина, разбъркваме добре и след това слагаме в микровълнова за 10 секунди да се разтвори хубаво, внимавайте да не кипне.

С четка нанасяме желатина върху плодовете и връщаме в хладилника.

Накрая за украса настъргваме една шоколадова вафла отгоре или някакъв шоколад, по Ваша преценка.

Ягодовата торта с бисквити е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Мерси за отговора
16.05.2019 15:41
1
1
Покажи всички подкоментари
Н.Акифова
Н.Акифова
С някакъв друк крем ако направин ще имали разлика във вкуса.
16.05.2019 13:44
1
Покажи всички подкоментари