Начин на приготвяне
Приготвяме си първо крема за бисквитена торта, като към 100 мл. прясно мляко изсипваме съдържанието на пакетчето, а останалите 900 мл. ги сипваме в дълбока тенджера и го слагаме да се стопли.
Добавяме захарта и разбъркваме. След като млякото се е стоплило сипваме разтворения крем и бъркаме постоянно, докато кремът се сгъсти.
След това в подходяща продълговата тавичка редим ред бисквити и поливаме с крема и така докато свърши кремът.
Прибираме бисквитената торта в хладилник за 1 час. След това разбиваме сметановия крем с миксер, като сме прибавили 150 мл прясно мляко към него, разбиваме за 4 минути с миксер.
Измиваме и почистваме ягодите. Изсипваме сметановия крем отгоре върху тортата и редим ягодите, като ги режем на половина.
Следва да приготвим желатина, като в кафена чашка налеем студена вода и изсипем желатина, разбъркваме добре и след това слагаме в микровълнова за 10 секунди да се разтвори хубаво, внимавайте да не кипне.
С четка нанасяме желатина върху плодовете и връщаме в хладилника.
Накрая за украса настъргваме една шоколадова вафла отгоре или някакъв шоколад, по Ваша преценка.
Ягодовата торта с бисквити е готова.
Коментари