Озахарени цветя за декорация

16/04/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Майсторски клас за онези, които искат да станат истински майстори на сладкишите и декорациите"
Приготвяне20 мин.
Готвене2 мин.
Общо22 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • цветя - ядливи цветове
  • белтъци
  • захар - кристална
  • четка - за рисуване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да сътворите това красиво вълшебство, ще ви трябват ядливи цветя, набрани от чисто място, далеч от замърсяването в градовете.

Освен теменужки можете да озахарите и други цветове – от цъфнали дървета - дюля, ябълка, праскова, цветовете на ягодата, латинки, рози, както и цъфнали зеленчуци – тиквички, краставици, грах, смилянски фасул. Прекрасен и ароматен е вкусът на цветовете на бялата акация и бъза.

Те трябва да са напълно разцъфнали, за да запазим формата им, както трябва.

Набраните цветове накисваме веднага в ледена вода, за да се освежат и ги отмиваме един-два пъти.

Цветовете от цъфналите дръвчета не измивам, ако съм сигурна, че са набрани от чист район и не са пръскани с пестициди!

Изтръскваме много внимателно водата от тях и ги поставяме върху памучна кърпа, за да се изсушат напълно.

Белтъкът се разбива с вилица, като внимавате да не се образуват мехурчета.

С помощта на четчица се нанасят на няколко слоя на горната и долната повърхност на всяко листче, стъбълце и венчелистче.

Използвайте гъба, напоена с вода, за да отмивате остатъците от белтък по пръстите, защото те са като лепило и ще накъсат цветовете.

След това поръсваме със захар и се слагат върху хартия за печене.

Захарта не трябва да е на едри кристали, защото натежава и пречупва венчелистчетата.

Изсушават се за около 2 часа във фурната на около 40 градуса или на слънчево и проветриво място.

Не използвайте вентилатор, защото сухия въздух разваля цветовете.

Озахарените цветя стават много красиви и блестящи с изсушената коричка от белтък и захар по тях.

Ако ги съхранявате в стъклен буркан, можете да им се радвате дълго време на свежестта им. Използвайте ги за украса на сладкиши, мъфини, торти, кремове и други.

Съвет: И все пак, ползвайте само за украса, не препоръчваме да ги ядете, тъй като върху тях може да е попаднал някакъв пестицид, който да не може да отстраните дори с упорито миене! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар