Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Постни озахарени локумки

Постни озахарени локумки

Постни озахарени локумки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бързи локумки за подранили гости"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 1/2 ч.ч.
  • лимонена кора - 1/2 ч.л. настъргана
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • орехови ядки - 1/2 ч.ч.
  • локум - 2 опаковки
  • кристална захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме олиото, кокосовото масло, захарта, ваниловата захар, лимонената кора и бакпулвера и разбиваме с миксер за 2 минути.

След това наливаме лимонадата и отново разбиваме.

Прехвърляме в купа и добавяме брашното. Омесваме меко тесто. Ако се налага, добавяме още брашно.

Оставяме тестото за сладките за 10 минути настрани. След това откъсваме по малко, притискаме го върху едната си ръка, поставяме в средата парче локум и парче орех и загръщаме отгоре тестото.

Оформяме топчета, овалваме ги в кристална захар и ги подреждаме нашите захаринки в тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем бързите локумки около 20 минути на 180 градуса до леко порозовяване.

Постните озахарени локумки са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте!Правя локумки по вече от тридесет години,но не бях срещала рецепта със захар и лемонада в тестото,но ще яопитам!!! Харесва ми да си открадна рецепта като не ми ядават!!!
24.09.2024 10:46
Анонимен
Анонимен
Благодаря!!!записах си рецептата,макар,че си яоткраднах,но ще яизпробвам и обезателно,ще я коментирам в сайта ви!!!!
24.09.2024 11:01
Анонимен
Анонимен
С тестото се работи много приятно ,но следващият път няма да сложа захар в него. Прекалено сладки стават.Благодаря за рецептата (;
15.12.2021 11:49