Начин на приготвяне
Портокалите се измиват много хубаво. Обелват се и на всяка коричка се премахва бялата част. Трябва да остане само оранжевата част.
Корите се поставят в тенджера и се заливат със студена вода. Поставят се на котлона и след като заврат, водата се излива. Заливат се отново с вода и след като водата заври пак се излива. Така се повтаря общо 3-4 пъти.
След като корите са изварени и отцедени, се налива 100 мл вода и се добавя захарта.
Портокаловите кори се поставят отново на котлона, като отвреме-навреме се разбъркват.
Варят се до сгъстяване на сиропа или капка, капната в чиния, да не се разлива.
Озахарените портокалови корички се прехвърлят в затоплен буркан, който се обръща с капачката надолу, до напълното му изстиване.
Без много усилия получавате прекрасни домашно приготвени портокалови корички, които може да използвате в сладкиши, козунаци, бонбони.