Начин на приготвяне
Всички продукти омесваме в меко и леко лепкаво тесто. Като единственото специфично е, че суровите слънчогледови семки предварително сме накиснали за около половин час, за да се събудят семките, а хлебната сода - заливаме с ябълковия оцет, за да се активира.
В намазана с шарлан голяма тава, разстиламе тестото с длан и после с малка точилка, разточваме равномерно - с дебелина 5 мм.
Накрая с назъбен нож (заради семките) нарязваме на равномерни квадратчета.
Печем крекерите на 200 градуса – 20-30 минути, като въртим тавата от време на време, за да се изпекат равномерно.
Готово изпечените соленки се прибират в кутия за бисквити и след като леко се охладят, се затваря кутията, за да не изсъхват солените бисквити и най-вече да се запази тяхната мекота!
Чудно вкусни, мекички и хрупкави!