Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Пастет с лопуш

Пастет с лопуш

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Пастет с лопуш
Снимка: Живка Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Какво е лопуш ли, лопуш е онова, което прави домашно приготвения пастет още по-вкусен"

Необходими Продукти

  • лопуш - 3 - 4 листа
  • свински дроб - 300 г
  • кафяв ориз - 100 г
  • къри
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете лопуша с гореща вода. Оставете 5-10 минути и отмийте.

Кафявият ориз, предварително накиснат за една вечер, сварете. Отнема около 30 минути.

Сварете и дроба. Добре е да постои предварително 5-10 минути във вода с 1 ч.л. сода.

Оставете продуктите да изстинат и прехвърлете в кухненски робот.

Добавете подправките и зехтина. Смелете пастета до гладка и хомогенна смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: