Бурания с лопуш

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Бурания с лопуш
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пролетта се намести трайно и в чиниите ни"

Необходими Продукти

  • лопуш - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • при поднасяне
  • кисело мляко
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лопуша от дръжките, измийте, нарежете и бланширайте в подсолена вода за няколко минути докато промени цвета си. Извадете и отцедете.

В подходящ съд запържете чесъна /нарязан на ситно/, добавете червения пипер, брашното, лопуша и долейте с малко хладка вода.

Гответе 15 -20 минути на котлона. Поднесете буранията с кисело мляко и пресен чесън. Вкусно и здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: