Пълнена тиква със свинско и гъби

17/04/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. средна
  • свинско месо - 500 г плешка или бут
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • печурки - 250 г , дребни
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капаче на тиквата и внимателно почистете от семките. Овкусете с червен пипер.

Загрейте олиото и запържете до омекване лука. Прибавете свинското месо и гъбите и запържете до запечатване на месото. Овкусете с подправките и напълнете тиквата с получената плънка.

Сложете пълнената тиква в тавичка, добавете малко вода, завийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200°C фурна за около 3 часа.

По желание към края на печенето може да свалите фолиото и да запечете тиквата с малко кашкавал.

Източник: Петя Кацарова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар