Пълнена тиква със свинско и гъби

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
414
3k
947
1k
17/04/2019
"Определено сме изненадани от комбинацията пълнена тиква със свинско и гъби, а вие?"
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 566
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. средна
  • свинско месо - 500 г плешка или бут
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • печурки - 250 г , дребни
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества
Пълнена Тиква

Начин на приготвяне

Отрежете капаче на тиквата и внимателно почистете от семките. Овкусете с червен пипер.

Загрейте олиото и запържете до омекване лука. Прибавете свинското месо и гъбите и запържете до запечатване на месото. Овкусете с подправките и напълнете тиквата с получената плънка.

Сложете пълнената тиква в тавичка, добавете малко вода, завийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200°C фурна за около 3 часа.

По желание към края на печенето може да свалите фолиото и да запечете тиквата с малко кашкавал.

Източник: Петя Кацарова от Кулинарна мрежа

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар