Пълнена тиква с месо и гъби

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пълнена тиква с месо и гъби
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Който я е опитал, знае за какво говорим, а останалите - може само да съжалявате, защото няма по-вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр
  • свинско месо - 1.5 кг
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр
  • гъби - 300 г от буркан
  • свинско месо - 400 г пушено
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата и я подсушете. Отрежете края на дръжката, като оформите гърненце. Може да използвате всякакъв вид тиква по ваш вкус и предпочитание.

Издълбайте тиквата, за да отстраните семките и меката част. След като я почистите, поръсете с малко сол страните. Загрейте олиото на котлона. Обелете чесъна и лука, нарежете ги на ситно и го задушете.

Добавете почистения морков, нарязан на филийки, и разбъркайте. Почистете чушката от семките, нарежете на малки парчета и добавете.

Нарежете гъбите и ги прибавете при останалите зеленчуци. Нарежете свинското месо на малки парчета, прибавете го при зеленчуците и разбъркайте. Сложете сол и черен пипер на вкус. Добавете червения пипер и разбъркайте добре.

Залейте с бялото вино и соевия сос и оставете да къкри докато виното изчезне. Прибавете нарязаното на кубчета пушено месо и разбъркайте. Сложете чубрица на вкус и добавете накрая нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре и махнете от котлона.

Сложете тиквата в подходяща тава. Добавете малко вода в тавата. Напълнете тиквата със свинското месо и зеленчуците. Покрийте тиквата отгоре с алуминиево фолио.

Печем във фурна на 180 градуса за около два часа. Отвиваме фолиото и добавяме настъргания кашкавал отгоре.

Връщаме в печката и печем още 15-20 минути или докато се запече отгоре. Сервирайте пълнената тиква топла с чаша вино по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: