Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печена тиква»Пълнена тиква със свинско и гъби

Пълнена тиква със свинско и гъби

Пълнена тиква със свинско и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Определено сме изненадани от комбинацията пълнена тиква със свинско и гъби, а вие?"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. средна
  • свинско месо - 500 г плешка или бут
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • печурки - 250 г, дребни
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капаче на тиквата и внимателно почистете от семките. Овкусете с червен пипер.

Загрейте олиото и запържете до омекване лука. Прибавете свинското месо и гъбите и запържете до запечатване на месото. Овкусете с подправките и напълнете тиквата с получената плънка.

Сложете пълнената тиква в тавичка, добавете малко вода, завийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200°C фурна за около 3 часа.

По желание към края на печенето може да свалите фолиото и да запечете тиквата с малко кашкавал.

Пълнената тиква със свинско и гъби е готова.

Източник: Петя Кацарова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: