Шакшука в тава

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
17/04/2019
"Не ви трябва опит в кухнята, за да приготвите ароматна шакшука в тава"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 214
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава голяма
  • печени чушки - 6 бр. червени
  • домати - 800 г консерва
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме олиото и го слагаме на котлона да се сгорещи. Лука си го почистваме, чесъна също. Нарязваме лука на не много дребно. Чесъна го режем на тънки филийки.

Чушките ми са печени на чушкопек и замразени във фризера. Предварително ги си ги вадя, оставям да се размразят и им беля люспите и семките. Чушките ги режем на малки парченца.

Когато олиото се сгорещи, слагаме лука и разбъркваме. Готвим, докато лукът омекне. Изсипваме парченцата пипер. Поръсваме отгоре със захар и малко сол. След това прибавяме и чесъна.

Прибавяме червения пипер и черният пипер. Разбъркваме. Оставяме така за кратко да се задуши. Разбъркваме.

Изсипваме доматите и оставяме да се сгъсти сосът. Нарязваме на ситно магданоза и го слагаме и него вътре. Взимаме тавичка и изсипваме сместа.

Отгоре си правим леко вдлъбнатинки и чукваме 6 яйца на равно разстояние едно от друго. Всяко яйце поръсваме с малко сол отгоре.

Печем Шакшука в топла фурна на 180 градуса за 10 минути.

Поднасяме Шакшука на фурна топло. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар