Израелска Шакшука

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Израелска Шакшука
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Време е за нещо нетрадиционно, бързо и лесно - време е за Израелска Шакшука"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 5 бр. средни
  • чушки - 3 бр. червени
  • сирене - 350 г
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците почистваме и нарязваме на ситно.

В дълбок тиган си загряваме мазнина и задушаваме лука и чесъна, след това добавяме чушките, задушаваме ги за няколко минути.

Добавяме нарязаните на ситно домати и овкусяваме със сухите подправки. Готвим миш маша до полуизвиране на доматите.

Добавяме кубчетата сирене и чукаме яйцата. Покриваме тигана с капак и готвим до готовност.

Отнемаме от котлона, оставяме да се охлади леко и поръсваме с пресен магданоз.

Израелската Шакшука е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: