Начин на приготвяне
Наситняваме лука и го задушаваме в половината мазнината.
Нарязваме спанака на ленти, добавяме го в тигана и готвим, докато омекне.
Прибавяме сиренето, ако е необходимо сол, и разбъркваме. Оставяме на котлона, докато се изпари водата и изваждаме.
Нарязваме картофите на шайби и запържваме в другите 15 мл олио.
Изваждаме ги и в останалата мазнина запържваме брашното. Разбиваме яйцето с млякото и добавяме в тигана при непрекъснато бъркане. Слагаме 2/3 от соса в спанака и разбъркваме.
В намазнена тава подреждаме един пласт картофи, върху тях спанак и пак картофи.
Печем мусаката със спанак на 180 градуса за около 40 минути. Изваждаме, заливаме с останалия сос и настъргваме кашкавала отгоре.
Запичаме до златисто.