Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Редена мусака на пластове

Редена мусака на пластове

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Редена мусака на пластове
Снимка: Ники
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 800 грама
  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • целина - 1 стъбло
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - 300 г
  • зелен лук
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана нарязваме на тънки филийки, посоляваме и оставяме да си пусне сока.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме заедно с настъргания морков и нарязаната на ситно целина и чушка.

Щом омекнат продуктите, в друг тиган си запържваме каймата, овкусяваме с подправки. След като се запържи, добавяме задушените зеленчуци.

В тава си подреждаме патлджан, плънката с кайма, поръсваме с настърган кашкавал, ред домати, нарязани на колелца, пак кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз.

Редената мусака на пластове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: