Начин на приготвяне
Загрейте олио в тенджерка на котлона и запържете каймата, като бъркайте непрекъснато, докато се раздроби добре и се запържи хубаво.
След като каймата е сготвена, добавете сол на вкус, черен и червен пипер, чубрица. Объркайте и снемете от котлона.
Обелете картофите и ги наредете на сравнително тънки кръгчета. Намазнете неголяма правоъгълна тава добре. Подредете ред картофи, отгоре сипете каймата и най-отгоре разпределете останалите картофи.
Долейте малко вода с размито в нея доматено пюре, още малко олио по желание и сложете да се пече, докато течността се изпари и картофите се сготвят.
Разбийте яйцата с млякото за заливката. В няколко с.л. олио запържете брашното за кратко на котлона. Снемете и при непрекъснато разбиване доливайте по малко от млечната смес към брашното. Разбийте, докато заливката се хомогенизира.
Излейте върху мусаката и запечете във фурната, докато стегне и добие апетитна коричка.