Начин на приготвяне
Картофите се сваряват с подсолена вода до ненапълно сварено състояние. След това се обелват и се оставят да изстинат. Нарязваме ги на шайби.
Печеният пипер се нарязва наполовина. Намазнете тавичка.
Редете ред картофи, като ги редите колкото се може по-плътно, без да се трошат. След това ред червен пипер и после натрошеното сирене.
И така редуваме-картофи-пипер-сирене. Като за огретен.
Разбиваме яйцата в купа с киселото мляко и подправките. Заливаме мусаката без месо хубаво, така че да покрие навсякъде. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се получи кафеникава коричка на ястието от картофи.
Редената безмесна мусака е готова да бъде поднесена.