Постни сарми с целина

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
308
1k
947
321
4
18/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно, целината на кубчета, чесънът на дребно и се задушава в 50 мл. олио.

Прибавя се оризът за 5 мин., като се бърка.

Добавя се доматеният сок, джодженът и червения пипер. Разбърква се 5 мин. и се добавя зеленчуковия бульон.

Вари се 5 минути, добавя се сол и черен пипер на вкус.

Завиват се сармите и се заливат със зелевия сок.

Пече се с фолио 60 мин. на 200 градуса, след което фолиото се маха и се запичат 10 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар