Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки запечени пържоли с билки и богат сос

Крехки запечени пържоли с билки и богат сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Крехки запечени пържоли с билки и богат сос
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
18/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Да приготвиш ароматни запечени пържолки е нещо повече от изкуство, това е свещенодействие, в което малцина са посветени"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • черен пипер
  • сол
  • свинска мас - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • За билковата марината
  • бяло вино - 60 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л., изсушен
  • мащерка - 1 с.л., изсушена
  • цвят от липа - 1 к.л., изсушен
  • салвия - 4 - 5 листа, прясна билка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е важно свинското месо да е със стайна температура.

Пържолите са нарязани с подходящата дебелина, затова не ги изтъняваме. Месото не се мие, а се попива добре от всички страни с готварска кърпа.

Изсушените билки стриваме добре и съм тях прибавяме листата от салвия и 2 с.л. от зехтина.

Върху лист стреч фолио поръсваме на равномерен пласт от билковата комбинация.

Свинските пържоли овкусяваме със сол и прясно смлян черен пипер.

Подреждаме ги върху фолиото и завиваме на руло. Така те ще престоят за около час, като по този начин месото ще поеме по-добре от аромате.

След това ги потапяме, заедно с полепналите билки в маринатата. Тя се състои от прясно мляко, бяло вино сока от лимона, нарязаните на шайби скилидки чесън и зехтина.

Покриваме съда със стреч фолио и го оставяме в хладилник за едно денонощие.

В нагорещен тиган загряваме свинска мас. В нея запечатваме за кратко от двете страни отцедените от маринатата свински пържоли.

Използвайте щипка при обръщането на пържолите. Пробождането с вилица ще освободи ценните соковете от месото.

Прехвърляме вратните пържоли в тавичка.

С бялото вино деглазираме дъното на тигана, в който сме запечатали месото. Сместа прибавяме в тавичката, заедно с билковата марината.

Покриваме плътно с алуминиево фолио тавичката и печем за 15-20 минути на 200 градуса.

След като извадим запеченото месо го оставяме да почине 10-15 минути, като не отстраняваме фолиото.

През това време приготвяме соса с билки и горчица (по рецепта).

Поднасяме свинските пържоли в комбинация със сос, богат на текстури и аромати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: