Агнешки карначета

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Агнешки карначета
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
21/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Кой би отказал поне едно агнешко карначе"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 1.2 кг прясно смляна
  • черва - 6 - 7 м. агнешки, шилешки или овчи тънки черва, обърнати и почистени - най - добре си вземете от магазина. Ако са осолени ги изкиснете.
  • сол - 22 г.
  • черен пипер - 5 г. смлян
  • кимион - 3 г. смлян
  • индийско орехче - 1 г на прах
  • червен пипер - 1 с.л., най - добре лютив
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С машинка и съответната приставка напълнете червата с каймата и подправките /не много плътно, защото са крехки/, като ги връзвате или усуквате през 1 м.

След това ги нарежете и навийте на спирала, която защипете с дървено шишче.

Готово! Как ще ги печете – на грил, на скара или на барбекю си е ваша работа.

При сервиране не забравяйте чаша хубаво розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: