Тюрлю гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тюрлю гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3-4
"Един от кулинарните бисери на Турската кухня сега може да бъде гост и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г, може и овнешко месо
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • бамя - 1 ч.ч. почистена, млада
  • червени чушки - 2 броя, на кръгчета
  • чушки - 2 броя зелени
  • картофи - 3 броя, на кръгчета
  • тиквички - 2 броя на колелца
  • патладжани - 1 брой, на кубчета
  • грозде - 2 с.л. кисело, неузряло грозде или кисели краставички
  • домати - 2 броя
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 100 мл топла
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки и добре го посолете и поръсете с черен пипер.

В голям съд на котлона сложете чаша вода да се загрее и сложете агнешкото да се задуши. Щом водата изври, прехвърлете месото в пръстен гювеч или огнеупорен съд.

Нарязания на кубчета патладжан престоява 10 минути посолен и се измива. Всички нарязани зеленчуци подредете на редове върху агнешкото в гювеча.

Най-отгоре сложете доматите на кръгчета и разтвореното в 100 мл топла вода доматено пюре. Посолете на вкус и добавете черен пипер.

Залейте с разтопеното масло, покрийте с капак и сложете да се пече за около 2 и 1/2 ч. в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
45
30
22
10
Дай твоята оценка: