Яхния с агнешко и лук

Яхния с агнешко и лук
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Умните агънца не блеят, за да не привличат внимание и да не се превърнат във вкусна агнешка яхния"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • джоджен
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го сварете в тенджера под налягане. В друга тенджера загрейте малко мазнина и сложете нарязаните моркови и лук.

Запържете за кратко, добавете брашното, червения пипер и разбъркайте. Сипете бульон от месото до желаната гъстота, като не спирате да бъркате.

Добавете свареното месо, ориза, рендосания домат, сол и джоджен.

Разбъркайте и оставете да къкри до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: