Начин на приготвяне
В тава се смесват 1 чаша брашно от просо и 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно.
В средата се чуква едно яйце, солта и киселото мляко с разбитата в него сода и бакпулвер да шупне.
Добавят се малко натрошено сирене, риган и щипка-две шарена сол. С вилица се разбърква до гъста смес, почти като тесто.
Гребва се по една пълна супена лъжица и се оформя като кръгло малко хлебче или продълговато. Отгоре поръсваме микс от семена.
Бърканите хлебчета се нареждат в тава намазнена с олио или върху хартия.
Пекат се в загрята фурна 15-20 минути до суха клечка.
Сервираме пълнозърнестите хлебчета топли с шарена сол.
Вкусни и здравословни бъркани пълнозърнести хлебчета с просо!