Начин на приготвяне
В купа се смесват трите вида брашно, сол и бакпулверът. Гасим сода за хляб в ябълков оцет да шупне и сипваме в средата на брашното.
Добавя се яйцето, мед, олио, суроватката и 1 с.л. чубрица.
Разбърква се като топка тесто, после се доомесва леко и оставяме за 20 -30 минути да си почине.
Разделям тестото на топки с големина на ябълка и нареждам върху хартия за печене в кръгла тава.
С нож се правят разрези и поръсваме всяко хлебче с щипка пълнозърнесто брашно.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 -35 минути до златисто. Проба с дървено шишче да излезе сухо.
Сервираме топли или студени, много са вкусни по всяко време. Добър апетит!
Коментари