Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пълнозърнести хлебчета със суроватка

Пълнозърнести хлебчета със суроватка

Пълнозърнести хлебчета със суроватка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Не е достатъчно просто да умесите хлебчета - те трябва да са и вкусни, и полезни"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • суроватка - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч. + за омесване и поръсване
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват трите вида брашно, сол и бакпулверът. Гасим сода за хляб в ябълков оцет да шупне и сипваме в средата на брашното.

Добавя се яйцето, мед, олио, суроватката и 1 с.л. чубрица.

Разбърква се като топка тесто, после се доомесва леко и оставяме за 20 -30 минути да си почине.

Разделям тестото на топки с големина на ябълка и нареждам върху хартия за печене в кръгла тава.

С нож се правят разрези и поръсваме всяко хлебче с щипка пълнозърнесто брашно.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 -35 минути до златисто. Проба с дървено шишче да излезе сухо.

Сервираме топли или студени, много са вкусни по всяко време. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудни са! И толкова лесни....
06.10.2022 22:09
Marina
Marina
Хлебчетата станаха чудесни! Прекрасна рецепта. Аз си позволих да пропусна чубрицата и ги поръсих със сусам и семки.
30.03.2020 15:22