Начин на приготвяне
Смесете киселото мляко и содата бикарбонат и оставете на страна, докато набухвателят се активира.
Запечете тиквеното и слънчогледовото семе на сух тиган. Посолете, за да освободите вкусовете на семената.
Смесете пълнозърнестото и бялото брашно в дълбока купа. Добавете щипка сол и разбъркайте. Прехвърлете запечените ядки в сухата смес. Добавете и киселото мляко.
Започнете да омесвате тестото, като наливате на тънка струйка зехтина. Добавете още пълнозърнесто брашно при необходимост. Тестото трябва да бъде гладко и еластично. Оставете го да почине за 10-15 минути, преди да оформите.
Разделете на малки питки и подредете в тавичка върху лист хартия за печене.
Оставете хлебчетата да починат за още 10 минути, преди да ги поставите във фурната.
Изпечете на 180°C за 20-25 минути.