Пържени козуначени филийки с горски плодове

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
29/04/2019
"И точно когато си мислите, че просто няма как животът да стане още по-хубав, някой ви поднася Пържени козуначени филийки "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • козунак - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 100 мл
  • масло - 125 г
  • олио - за пържене
  • За гарниране
  • сладкарска сметана - 50 мл
  • мед - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ягоди - 100 г
  • сини боровинки - 50 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на филийки.

Разбийте яйцата в дълбок съд и добавете прясното мляко и сметаната.

Загрейте маслото. Потопете козуначените филийки в сместа и ги изпържете до златисто от двете страни.

Прехвърлете готовите филийки в чиния.

Разбийте сладкарската сметана до пухкав крем. Гарнирайте пържените козуначени филийки с бита сметана, ягоди и боровинки, или други пресни плодове по ваш вкус.

Полейте с тънка струйка мед, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар