Пудинг с козунак, шоколад и бадеми

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
905
30/04/2019
"Десерт, за какъвто всеки уважаващ себе си лакомник може само да мечтае "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 045
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • козунак - 1 бр.
  • кафява захар - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • черен шоколад - 75 г
  • бадеми - 70 г филирани
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на дебели филийки и ги подредете по дъното на тавичка за печене.

Намажете ги обилно с меко масло и оставете настрани.

Разбийте в дълбока купа яйцата заедно с кафявата захар. Добавете прясното мляко и сладкарската сметана.

Разполовете шушулката ванилия, отделете семенцата и ги прибавете. Разбъркайте и залейте козунака с млечно-яйчената смес.

Поръсете обилно сладкиша с парченца черен шоколад и филирани бадеми.

Прехвърлете в загрята фурна на 200 градуса и печете за 20-25 минути.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар