Агнешки котлети с печени домати и бобена разядка

01/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър376111
"Хапваме и се чудим - агнешкото винаги ли е било толкова вкусно или има някаква Великденска магия "
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 1 кг
  • домати - 600 г белени от консерва
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • сух розмарин - 1 с.л.
  • суха мащерка - 1 с.л.
  • сух босилек - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • За разядката от бял боб
  • бял салатен боб - 1 буркан "Оберон"
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сух джоджен - 1 с.л.
  • винен оцет - 1 - 2 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете доматите от консерва в тавичка. Подправете със сухите босилек, мащерка и риган.

Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Поръсете със супена лъжица захар, за да балансирате киселия вкус на доматите и разбъркайте, за да разнесете всички подправки.

Прехвърлете тавичката във фурната на 150 градуса и печете за час, докато доматите се дехидратират напълно и добият гъста консистенция, подобна на паста.

Подправете и агнешките котлети с босилек, мащерка и риган. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Полейте със зехтин и втрийте с ръце, за да разнесете подправките. Загрейте масло в тигана и запечатайте котлетите от всички страни.

Когато котлетите станат златисти, свалете съда от котлона, и ги намажете обилно с пастата от печени домати. Прехвърлете съда във фурната на 180 градуса за 20-25 минути.

Докато агнешкото се пече, пригответе бобената салата. Сипете буркана салатен бял боб "Оберон" в блендера, добавете пресните лук и чесън и половин връзка магданоз.

Подправете със сух джоджен, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Добавете зехтина и винения оцет и блендирайте до гладко пюре.

Гарнирайте агнешките котлети с паста от печени домати в комбинация с ароматната бобена разядка и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар