Начин на приготвяне
Приготвяме тези вкусни агнешки котлети без предварително мариноване.
Агнешките котлетки са около 50 г на бройка, много са крехки и готвенето им изисква малко време.
Право изплакнете котлетите и ги подсушете с домакинска хартия, след това посолете и поръсете с риган и черен пипер.
Оваляйте в малко брашно, преди да ги сложите в тигана. Оставете маслото да се нагорещи в тигана, намалете котлона.
Задушете агнешкото за около 3 минути от двете страни. Извадете котлетите и оставете настрана.
В същият тиган добавете, ако се налага, още малко от маслото/зехтин, за да се затопли.
Запържете лука и за около 5 минути. Добавете балсамовия оцет и захарта. След 3-4 минути върнете котлетите в тигана, добавете обелените и нарязани домати (ако са чери на половинки), маслините, магданоза.
Покрийте и оставете да къкри за около 10-15 минути, подправете ако е необходимо. Когато са готови, извадете и прехвърлете в топла чиния за сервиране, сервирайте веднага на масата. Най-добре се комбинират с картофено пюре или полента.
Задушените агнешки котлети са готови.