Агнешки котлети с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешки котлети с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Агнешки котлети с гъби или още за изкуството да се наслаждаваш на вкусните агнешки котлети"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • гъби - 200 г
  • сметана - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • джоджен
  • лимонов сок
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки котлети, които се посоляват и се заливат с виното. Оставете ги да престоят 1-2 часа.

Нарежете лука на ситно и го задушете в сгорещеното масло. Обелете домата и го нарежете на ситно, прибавете го към лука. Сложете брашното и го разредете в малко топла вода или бульон.

След като заври, прибавете сметаната, лимонов сок, сол и джоджен, нарязан на ситно.

Изпържете маринованите котлетчета в сгорещено олио. Наредете ги в съд за печене. Нарежете гъбите на ивици и ги разстелете върху месото. Залейте с готовия сос и запечете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: