Начин на приготвяне
Поставете доматите от консерва в тавичка. Подправете със сухите босилек, мащерка и риган.
Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Поръсете със супена лъжица захар, за да балансирате киселия вкус на доматите и разбъркайте, за да разнесете всички подправки.
Прехвърлете тавичката във фурната на 150 градуса и печете за час, докато доматите се дехидратират напълно и добият гъста консистенция, подобна на паста.
Подправете и агнешките котлети с босилек, мащерка и риган. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Полейте със зехтин и втрийте с ръце, за да разнесете подправките. Загрейте масло в тигана и запечатайте котлетите от всички страни.
Когато котлетите станат златисти, свалете съда от котлона, и ги намажете обилно с пастата от печени домати. Прехвърлете съда във фурната на 180 градуса за 20-25 минути.
Докато агнешкото се пече, пригответе бобената салата. Сипете буркана салатен бял боб в блендера, добавете пресните лук и чесън и половин връзка магданоз.
Подправете със сух джоджен, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Добавете зехтина и винения оцет и блендирайте до гладко пюре.
Гарнирайте агнешките котлети с паста от печени домати в комбинация с ароматната бобена разядка и сервирайте.
Агнешките котлети с печени домати и бобена разядка са готови.