Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Моите неустоими агнешки котлети

Моите неустоими агнешки котлети

Моите неустоими агнешки котлети
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Тайната за тези неустоими агнешки котлети е в подравките"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 броя котлета
  • вино - 1/2 к.ч. Педро Хименес
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките котлети и ги подсушете. Натрийте ги с черен пипер и сол.

Намачкайте скилидката чесъна в купичка. Добавете виното и зехтина и разбъркайте. Намажете котлетите от двете страни и ги прехвърлете в тава за печене.

Сипете ароматния зехтин.

Поръсете месото с мащерката и розмарин, покрийте тавата с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете агнешкото около 90-120 минути. Накрая махнете фолиото и допечете до получаване на апетитен загар.

Моите неустоими агнешки котлети са готови. Поднесете ги с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: