Нисковъглехидратни кокосови моцарелинки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
943
3
26/04/2019
"Когато сте заклети лакомници, но сте си обещали да влезете във форма - хапвайте ароматни нисковъглехидратни кокосови моцарелинки "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо866
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 100 г твърд
  • кокосов орех - 1/3 бр. пресен
  • кокосово брашно - 1 - 2 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 2 бр. белтък + малко жълтък за намазване
* мерки и количества
Соленки

Начин на приготвяне

Пресният кокосов орех заедно с малко от кокосовата вода се блендира, за да се получи влажна кокосова маса.

Настържете моцарелата и твърдия кашкавал на едро ренде.

В купа смесете кокосовата маса, моцарелата, твърдия кашкавал, кокосовото брашно, кравето масло и белтъците. Разбъркайте добре.

С ръка взимайте от сместа и оформяйте топчета. Подредете в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Намажете отгоре с жълтък.

Печете в умерена фурна на 160 градуса на вентилатор до златисто.

Много са вкусни както топли, така и студени.

Бележка: По ваш вкус, ако желаете, можете да добавите мед, петмез или кокосова захар. Ако предпочитате да са солени, добавете морска сол и подправки.

Стилна голяма бамбукова купа 25 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна голяма бамбукова купа 25 см
29.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа с удобни размери може да помогне в поднасянето на основни, сладкиши, плодове. Качествена, стилна, лека и практична. Купата от бамбук се поддържа лесно и същевременно е ценен помощник за всяка домакиня.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар