Начин на приготвяне
Пресният кокосов орех заедно с малко от кокосовата вода се блендира, за да се получи влажна кокосова маса.
Настържете моцарелата и твърдия кашкавал на едро ренде.
В купа смесете кокосовата маса, моцарелата, твърдия кашкавал, кокосовото брашно, кравето масло и белтъците. Разбъркайте добре.
С ръка взимайте от сместа и оформяйте топчета. Подредете в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Намажете отгоре с жълтък.
Печете в умерена фурна на 160 градуса на вентилатор до златисто.
Много са вкусни както топли, така и студени.
Бележка: По ваш вкус, ако желаете, можете да добавите мед, петмез или кокосова захар. Ако предпочитате да са солени, добавете морска сол и подправки.
Опитайте непременно и нашите панирани кашкавалчета или тези вкусни панирани сиренца.