Пържени свински момици

07/05/2013
Драгомир Игнатов
отДрагомир ИгнатовНовак
"Най-вкусните свински момици се приготвят така, съгласни ли сте с нас или ... да "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 089
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински момици - 4 бр.
  • масло - за пържене
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • чесън - 3 щипки на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете свинските момици във вода + 1-2 с.л. оцет за 2 часа. Отцедете ги и ги сварете за 20 минути в друга вода.

След това ги оставете да изсъхнат. Разбъркайте галетата с чесъна на прах. Поръсете момиците с малко сол и черен пипер.

Загрейте маслото със олиото в тиган с незалепващо покритие, най-добре керамично.

Всяка момица овалвайте леко в разбитите яйца и обилно в галетата. Пускайте да се изпържат до приятен златист цвят от двете страни. Отцедете свинските момици върху решетка.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар