Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Панирани телешки момици с орехи

Панирани телешки момици с орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Панирани телешки момици с орехи1 / 2
26/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешки момици - 600 г
  • галета - 50 г
  • бадеми - 30 г смлени + малко натрошени
  • брашно
  • яйца - 1 брой
  • лимони - кората на 1 зелен лимон
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 брой
  • дафинов лист - 1 брой
  • мащерка - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
  • целина - 1 стрък
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените момици полейте с лимонов сок, малко черен пипер и ги сложете да се варят 15 минути заедно с едро нарязания лук и морков и стръковете ароматни подправки.

След като се охладят, ги нарежете на парчета с дебелина 2 см. Всяко парче момица се овалва в брашно, яйце и накрая в смесената със смлените орехи и настърганата лимонова кора галета.

Пускайте ги да се запържат в сгорещена мазнина - за по 2-3 минути от всяка страна. Поднесете панираните момици, поляни с лимонов сок и и поръсени с натрошени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Борислава
Борислава
Май са бадеми, а не орехи
17.07.2013 11:44
1