Начин на приготвяне
Взимаме си тава с диаметър 25-26 см за пай или друга. Намазваме дъното и стените с масло и набрашняваме хубаво с брашно. Оставяме я настрана.
Пресяваме брашното със сито в купа. Прибавяме бакпулвера и разбъркваме, за да смесят добре смесите. Добавяме и щипка сол. Объркваме.
Вадим яйцата на стайна температура, прясното мляко също. В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксера продължително, докато станат пухкави и гъсти. Прибавяме и захарта и пак разбиваме много добре. На тънка струйка наливаме олиото и разбиваме. Прибавяме и прясното мляко и пак разбиваме всичко. После слагаме алкохола, какаото и пак разбиваме. На части слагаме брашнената смес и разбиваме с миксера до еднородна гладка, гъста, кафява смес.
Изсипваме сместа във фурната, предварително загрята на 160 – 170°C, и печем до готовност. На мен ми отне 20 мин. Трябва като бучнем с клечка, тя да излезе суха от сладкиша. След като вече сме го изпекли, го вадим да се охлади и обръщаме върху табла или голяма кръгла чиния.
Във висок съд си слагаме гореща вода 1 ч.ч. от 200 мл. В случая съм ползвала съд висок за пасиране. Добавяме нес кафето и захарта и объркваме много добре, за да се разтвори. Ползваме хубаво силно нес кафе. При бъркане става пяна. С горещото нес кафе с помощта на супена лъжица наливаме равномерно върху сладкиша. Сиропираме го. Нес кафето дава хубав вкус и аромат. Оставяме го настрана на изстине.
В отделна купичка слагаме заквасена сметана, кисело мляко, крема сирене и пудра захар и бъркаме до гладка смес.
След като сладкишът изстине, го мажем с млечното кремче. На места слагаме със супена лъжица равномерно и размазваме внимателно с каквото ни е удобно. После заглаждаме повърхността с нож. Оставяме да стегне и попие за 6-7 часа в хладилника, покрито с капак или фолио, без да опира в крема.
Най-накрая слагаме решетка или вид шарка и ръсим с какао. В случая на цветенца. Режем на 12 триъгълника като торта с помощта на остър нож.
Хапваме с кафе или сок.
Да ви е сладко!