Начин на приготвяне
Маслото се разбива заедно със захарта на пяна. Прибавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава.
Брашното, нишестето, бакпулверът, солта и ванилията се пресяват. Прибавят се към маслено-яйчната смес.
Тестото се изсипва в тава с размер 24 см.
Прасковите се обелват и нарязват на филийки. Нареждат се върху тестото.
Ароматният плодов сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Яйцата за заливката се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавят се млякото и ванилията.
След 20-тата минута сладкишът с праскови се изважда от фурната и се залива с приготвената заливка.
Връща се сладкишът с яйца във фурната за още 10 минути. Консумира се охладен.
Да ви е сладко с този разкошен сладкиш с праскови и вкусна заливка!
Коментари