Начин на приготвяне
Тъй като печем италианските бисквити с вкус на кафе, сменям името на “Biscotti al Caffè” (Бисквитки с кафе). Не съм използвала нито миксер, нито уред за месене.
Омесих всички съставки на ръка, за да съм сигурна, че тестото достига идеалната консистенция. Дори и да използвате най-професионалната машина - аз съм сериозен фен на Kitchen-aid - месенето на ръка винаги е най-безопасният метод, особено за бисквитено тесто!
Първата съставка, която придава перфектния аромат на бисквитките за кафе, е Ванилия. Говоря за истински ванилови семена, а не за добавките и изкуствените, които се продават в торбички по 6 и 12 по пазарите. Отделете с остър нож 1 шушулка ванилия от средата и отстранете семките, като ги остържете с върха на ножа.
Загрейте фурната си на 160 °C!
Първо, сложете брашното и ванилията в купа за месене на тесто. Тогава съответно добавете меда, нескафето, захарта, пудрата захар и бакпулвера и разбъркайте.
Добавете маслото и го разбъркайте в сместа „за кратко“ (половин минута) с „бързи движения на ръцете“.
Счупете и добавете последно яйцето и продължете да месите с бързи движения, докато тестото за бишкотите стане меко и не залепва за ръцете.
Вземете парче тесто и го разточете на фитил. След това нарежете на еднакви бисквитки.
Поставете ги в тава, която сте намаслили или постлали с хартия за печене.
Извадете от фурната веднага щом започне да покафенява по краищата (след около 15 минути).
Бележка на готвача:
След като италиански бисквити за кафе с вкус на кафе се охладят и втвърдят, можете да ги поставите в буркан или кутия за бисквитки и да ги съхранявате с дни ♥
Добър апетит ♥ ♥ ♥
Коментари