Сиропирана точена баница с локум

08/05/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 5 бр.
  • мая - 30 г
  • вода - 50 мл
  • сол - 1 с.л.
  • За намазване
  • олио - 1 к.ч.
  • За плънката
  • локум - 250 - 300 г, нарязан на дребно
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята във водата, добавете яйцата и солта и месете, като прибавяте брашно, докато получите немного твърдо тесто.

Разделете го на 6 топки и разточете 6 кори, които подредете по 3 една върху друга, като намазвате горната им страна с олио, а върху третата разпределете нарязан на дребно локум и счукани орехи.

Навийте 2 рула, усучете ги, нарежете ги на части през 5 см и подредете получените „пънчета“ със срязаното нагоре в намазнена тава, като оставяте по малко място между тях.

След като сладката баница втаса, я изпечете в умерена фурна.

Когато изстине, залейте точена баница с локум с горещия захарен сироп.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар