Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечено козе сирене с карамелизирани круши

Запечено козе сирене с карамелизирани круши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечено козе сирене с карамелизирани круши
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Невероятен деликатес, който ще намери място на всяка една трапеза"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 200 - 250 г френско кремообразно руло или друго по избор
  • круши - 1 бр.
  • захар - 4 с.л. кафява
  • масло - 25 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • див лук - за декорация (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете крушата на тънки филийки без да я белите. Използвайте по-твърда, в никакъв случай мека, затова изберете подходящия сорт.

Издълбайте семчиците от вътрешността на парченцата, които имат такива.

Разтопете маслото в тиган с незалепващо дъно и подредете филийките от плода, а после ги посипете с лимонов сок и захарта и щипка сол. Когато захарта започне да потъмнява намалете огъня и обърнете всяко парченце, за да се карамелизира и от другата страна. Крушата трябва да омекне леко, но да си остане леко хрупкава.

Извадете филийките карамелизирана круша и подредете, застъпвайки ги в чиния.

Нарежете рулото козе сирене - кремообразно отвътре и с твърда коричка отвън (или с какъвто вид разполагате) на дебели шайби.

Сложете ги в тигана при карамелената смес, за да се запечатат от двете страни.

Подредете козето сирене върху крушите и сипете върху него от остатъчният карамел в тигана.

Украсете по желание със стръкчета див лук и поднесете топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: