Начин на приготвяне
Измийте ориза под течаща вода докато водата се избистри. Сварете ориза до пълна готовност.
Изплакнете със студена вода, отцедете го и го охладете.
Разтопете шоколада на водна баня. Добавете маслото и разбъркайте до хомогенност. Прибавете шоколадовата смес към ориза и разбъркайте до еднородност.
В продълговата форма сложете найлоново фолио. Разпределете шоколадовия ориз и оставете да се стегне.
Нарежете почистените круши на филийки. Загрейте захарта и добавете крушите. Гответе докато се карамелизират. В края прибавете меда.
Охладения ориз извадете в подходяща чиния. Гарнирайте с карамелизираните круши.
Шоколадовият ориз с карамелизирани круши е много приятен десерт.