Начин на приготвяне
Измийте и нарежете крушата на тънки филийки без да я белите. Използвайте по-твърда, в никакъв случай мека, затова изберете подходящия сорт.
Издълбайте семчиците от вътрешността на парченцата, които имат такива.
Разтопете маслото в тиган с незалепващо дъно и подредете филийките от плода, а после ги посипете с лимонов сок и захарта и щипка сол. Когато захарта започне да потъмнява намалете огъня и обърнете всяко парченце, за да се карамелизира и от другата страна. Крушата трябва да омекне леко, но да си остане леко хрупкава.
Извадете филийките карамелизирана круша и подредете, застъпвайки ги в чиния.
Нарежете рулото козе сирене - кремообразно отвътре и с твърда коричка отвън (или с какъвто вид разполагате) на дебели шайби.
Сложете ги в тигана при карамелената смес, за да се запечатат от двете страни.
Подредете козето сирене върху крушите и сипете върху него от остатъчният карамел в тигана.
Украсете по желание със стръкчета див лук и поднесете топло.
Добър апетит!