Начин на приготвяне
Прясната коприва се почиства и измива. Претрива се със сол.
В хаванче с чукало за кълцане се слага копривата и върху нея сол. Чука се и се търка в хаванчето, докато копривата омекне. Добавя се наситнен пресен лук.
Овкусява се със сол, като се внимава с количеството, зелените салати бързо се пресоляват, добавя се олио и няколко капки оцет.
Добавят се и предварително сварените яйца, като се подреждат отгоре, не се смесват в салатата, разваля им се формата и се разпадат.
Още топлите яйца се поръсват с олио и червен пипер на вкус.
Ако салатата от коприва ти харесва, научете също за какво е полезна копривата и как се прави чорба от коприва.
Коментари
Ако не кажете в коментар какво не Ви е харесало, това не ни дава информация, можем само да гадаем.