Салата от коприва

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542771792062
Салата от коприва
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 2
04/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • олио
  • оцет
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната коприва се почиства и измива. Претрива се със сол.

В хаванче с чукало за кълцане се слага копривата и върху нея сол. Чука се и се търка в хаванчето, докато копривата омекне. Добавя се наситнен пресен лук.

Овкусява се със сол, като се внимава с количеството, зелените салати бързо се пресоляват, добавя се олио и няколко капки оцет.

Добавят се и предварително сварените яйца, като се подреждат отгоре, не се смесват в салатата, разваля им се формата и се разпадат.

Още топлите яйца се поръсват с олио и червен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И какво не Ви е харесало, че сте оценили така?
Ако не кажете в коментар какво не Ви е харесало, това не ни дава информация, можем само да гадаем.
21.03.2023 21:21
1
Покажи всички подкоментари