Начин на приготвяне
Маята се смесва с водата, захарта и една супена лъжица от брашното. Оставя се за кратко да се активира.
В отделен съд се смесват олиото, яйцето и белтъкът, киселото мляко и солта.
В купа се пресява брашното, прави се кладенче.
В кладенчето се сипват шупналата мая и останалите съставки. Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на четири части. Всяка част се разточва на кора, маже се с олио, разрязва се на осем триъгълника. Във всеки триъгълник се поставя парче кашкавал и се завива на кифличка.
Кифличките се подреждат в тава върху хартия за печене. Оставят се да втасат за 15 минути. Мажат се с разбит с малко олио жълтък.
Поръсват се с настърган кашкавал, смесен със семената. Пекат се на 180 градуса за 20 минути.